23 октомври

Белград

64 Меѓународен саем на книгата

Еден од најголемите регионални настани посветени на книгата, e сосема извесно – Меѓународниот саемот на книгата во Белград.
Неформално познат и како “празник на книгите”, овaa саемска манифестација секоја година е домаќин на најзначајните домашни, регионални, а секако и на бројни странски писатели и издавачи. Важна карактеристика на Саемот на книгата, е секако и богатата придружна програма, составена од низа промоции, презентации, предавања, тркалезни маси и трибини, посветени на издаваштвото како и на вредноста на книгите во целост.

ПРОГРАМА НА ПАТУВАЊЕТО:
23.октомври (среда) СКОПЈЕ – БЕЛГРАД
Состанок на групата на паркингот спроти хотелот “Holiday Inn” во 04:00 часот. Поаѓање за Белград во 04:30ч. Патот води преку граничниот премин Табановце со попатни одмори. Пристигнување во Белград со трансфер до саемот и посета на “64.Мегународен саем на книгата”. Слободно време за индивидуални активности до заминување за Скопје во попладневните часови. Можност за попатно застанување кај белградската IKEA, како и на други одморалишта согласно потребите на групата и условите на патот.

24.октомври (четврток) БЕЛГРАД – СКОПЈЕ
Пристигнување во Скопје во раните утрински часови

Цена на аранжманот:
35 EUR (противвредност: 2.170,00 мкд)

Попуст за уплати до 31.август:
30 EUR (противвредност: 1.860,00 мкд)


Во цената на аранжманот е вклучено:
– Превоз со туристички автобус на наведената релација
– Организација на аранжманот и придружник на патувањето

Во цената на аранжманот не е вклучено:
– Влезница за 64.Меѓународен саем на книгата
– Патничко осигурување

Напомени:
– За реализација на аранжманот, потребен е минимум од 40 патници
– За овој аранжман важат Општите услови за патување на СКТМ и Балкан Турист Травел Компани

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *