8ми март

Будва – Дубровник – Цетиње – Острог

5 дена / 2 ноќевања / автобус

СИГУРНА РЕАЛИЗАЦИЈА!!!

07.03.19 Поаѓање во 22 чaсот со автобус, преку Албанија за Будва.

08.03.19 Пристигнување во Будва во утринските часови, посета на св. Стефан – едно од најатрактивните места во Црногорското приморје, сместување во апартмани. Попладнето прошетка во стариот дел на Будва каде можат да се видат црквите Св. Иван, Св. Марија… Ноќевање.

09.03.19 Факултативен целодневен излет до Дубровник, преку Тиват со брод – траект. Пристигнување во Дубровник и кратко разгледување на стариот дел на градот: Плаца, Онофриевата чешма, Орландовиот столб, Градскиот звонарник, црквата Св. Влах, Дубровачката катедрала… Преку Тиват со траект вракање во Будва. Факултативна вечера во ресторан со музика. Ноќевање.

10.03.19 Целодневен излет до Цетиње – старата престолнина на Црна Гора, со Цетинскиот манастир – симболот на Црногорската духовност, во кој се најдуваат моштите на св. Јован Крстител, палатата на Крал Никола, Плавата палата, палатите на конзулатите. Потоа се продолжува за Манастирот св. Василие Острошки, сместен високо на карпест планински масив и е најголемо Црногорско светилиште и манастир на Балканот. Основан е од Василије во 17 век и се верува дека моштите на св. Василије Острошки се чудотворни кои се најдуваат во Горниот Манастир. Посета на трговскиот шопинг центар Делта Сити – Подгорица, па преку Скадарското езеро продолжување за Македонија,ноќно возење со попатни паузи.

11.03.19 Пристигнување во Кавадарци во раните утрински часови.

ЦЕНА: 3900 денари во студија и апартмани – 2 ноќевања

Во цената е вклучено:
– автобуски превоз на дадената релација
– 2 ноќевања во студија во Будва
– целодневен излет до Цетиње и Острошкиот манастир
– oрганизација и придружник на патувањето

Во цената не е вклучено:
– патничко здравствено осигурување – без франшиза (200 денари)
– целодневен излет до Дубровник (10 евра)
– свечена вечера со музика (20 евра)
– влезници за културно историските споменици
– превоз од Долниот до Горниот манастир Острог – повратна (2 – 3 евра)

За реализација на програмата потребен е минимун од 40 патници.
За овој аранжман важат општите услови за патување на Т.А. Балкан Турист

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *