Букурешт

Нова Година 2019

Букурешт

Синаја - Бран - Брашoв - Снагoв

5 дена/ 2 нoќи / автoбус

1 ден 29.12.2018 (сабoта) Кавадарци – Букурешт
Поаѓање за Букурешт во 13:00 часот од Кавадарци, во 15:00 часот од Скопје, паркингот пред хотел ВИП. Ноќно патување преку Софија, Русе со попатни паузи за одмoр и царински формалнoсти.

2 ден 30.12.2018 (недела) Букурешт – Синаја – Бран – Брашов – Букурешт
Пристигнување во Букурешт во утринските часови, главниот град на Романија кој често го нарекуваат Мал Париз. Патувањето продолжува со факултативна посета на Кралскиот Дворец Пелеш, најубавиот дворец во Европа, некогашна летна резиденција на Романските Кралеви. Потоа се упатуваме кон Бран и го посетуваме Дворецот на Дракула каде ќе ја дознаете вистинската приказна за легендарниот гроф Дракула. Патувањето продолжува кон градот Брашов, вистински музеј на отворено. Разглед на стариот градски центар каде што се наоѓа познатата Црна Црква од XIV век, најголемата готска црква во Југоисточна Европа. Враќање во Букурешт во вечерните часови. Сместување во хотел. Ноќевање.

3 ден 31.12.2018 (понеделник) Букурешт
Појадок. Разглед на градот со локален водич: Парламентот и архитектонскиот комплекс Куртлија – најстариот дел од Букурешт, кој во средината на XV век го подигнал познатиот Влашки владетел Владар Цепеш – Дракула. Разглед на најпознатата улица Kalja Viktorijej на која се наоѓа Ateneum – седиштето на филхармонијата, некогашната Кралска палата, Националниот музеј за историја, Патријаршијата, Триумфалната капија. Слободно време за прошетки или посета на шопинг центар. Враќање во хотел. Вечерта дочек на Новата 2019 година на плоштад. Враќање во хотел. Ноќевање.

4 ден 01.01.2019 (вторник) Букурешт – Снагов – Кавадарци
Појадок. По појадокот напуштање на хотелот. Посета на езерото Снагов и истоимениот остров, на кој се наоѓа манастирот со гробот на Дракула. Се верува дека местото е полно со тајни и мистерии. Поаѓање за Македонија во попладневните часови. Дневнo и нoќнo вoзење со попатни одмори.

5 ден 02.01.2019 (среда) Kавадарци
Пристигнување во Кавадарци во утрински часови.

ЦЕНА: 6.500,00 денaри

Во цената на аранжманот е вклучено:
• превоз со високо туристички автобус
• појадок во режија на агенцијата – првиот ден
• 2 ноќевање со појадок во хотел со 3* во Букурешт
• разглед на Букурешт со локален туристички водич
• водство и организација на програмата со лиценциран придружник

Во цената на аранжманот не е вклучено:
• целодневен излет до Кралскиот дворец Пелеш, Дворецот Бран и Браопв (превоз + влезници за посетите) – 35 € (пријавување при резервација на аранжманот, минимум 35 лица за реализација)
• влезница за посета на Манастирот во Снагов – 2 € (задолжително)

Важат општите услови за патување на Т.А. Балкан Турист и СКТМ

Атина

Нова Година 2019

Атина

5 дена / 2 ноќи / автобус

1 ден 29.12.2018 (сабота) Кавадарци
Поаѓање за Грција во 20:00 часот од Кавадарци. Патот води преку граничниот премин Богородица – Евзони. Ноќно возење со попатни паузи за одмoр и царински формалности.

2 ден 30.12.2018 (недела) Атина
Пристигнување во Атина во претпладневните часови. Слободно време или факултативен панорамски разглед на градот со локален водич: плоштадите Омонија и Синтагма, Парламентот, Академијата, Библиотеката, Кралската палата, Евзоните, Адриановата порта, стариот Олимписки стадион, Зевсовиот храм, Атинската Агора, древниот Акропол и новиот Акрополски музеј. Сместување во хотел. Слободно време за индивидуални активности. Ноќевање.

3 ден 31.12.2018 (понеденик) Атина – Пелопонез – Атина
Појадок. Целодневен факултативен излет до Пелопонез – разглед со локален водич: Посета на Микена – древниот град на митскиот крал Агамемнон. По посетата продолжуваме кон Епидаурус – најакустичниот антички амфитеатар. Посета на гратчето Нафолион – некогашната престолнина на Грција, Враќање во Атина со попатна посета на Коринтскиот канал (кој ги поврзува Егејското и Јонското море), Враќање во Атина во попладневните часови. Вечерта, дочек на Новата 2019 на плоштад. Враќање во хотел. Ноќевање.

4 ден 01.01.2019 (втoрник) Атина – Мпнастираки – Пиреја
Појадок. Напуштање на хотелот. Слободно време за посета на стариот дел на градот – Монастираки – уживање во Новогодишната атмосфера. Поаѓање за Македонија со попатна посета на Пиреја – најголемото пристаниште на Балканот и нејзините Марини. Слободно време за индивидуални активности. Во пладневните часови поаѓање за Македонија.

5 ден 02.01.2019 (среда) Кавадарци
Пристигнување во Кавадарци во претпладневните часови.

ЦЕНА: 6.490 денари

Во цената на аранжманот е вклучено:
• превоз со туристички автобус
• појадок во режија на агенцијата првиот ден
• 2 ноќевања со појадок во хотел со 3 * во Атина
• Водство и организација на програмата со лиценциран придружник

Во цената на аранжманот не е вклучено:
• разглед на Атина со локален водич – 10 € (минимум 35 лица – пријавување при резервација на аранжманот)
• факултативен излет до Пелопонез- 30 € (превоз+разглед на градот со локален водич) – влезници за театарот во Епидариус и Микена – се плаќаат при влезот
• туристичка такса -100 денари (задолжителна доплата во агенцијата)
• патничко осигурување -200 денари (задолжително)
• влезници за културно-историските спменици

Важат општите услови за патување на Т.А. Балкан Турист и СКТМ

Белград

Нова Година 2019

Белград - Нови Сад

3 дена / 2 ноќи / автобус

1 ден 30.12.2018 (недела) Kaвадарци-Белград
Поаѓање за Србија во 00:30 часот од Кавадарци, во 02:00 часот од Скопје, паркингот пред хотел ВИП. Патот води преку граничниот премин Табановце со попатни паузи за одмор и царински формалности. Пристигнување во Белград во предпладневните часови. Разглед на Белград со локален водич: плоштадот Теразије, Славија, храмот Св. Сава, булеварот и плоштадот на Револуцијата, тврдината Калемегдан каде ќе се посетат Римскиот бунар, Војниот музеј, Споменикот на победникот и панорама од каде се гледа вливот на реката Сава во реката Дунав. Сместување во хотел. Вечерта – можност за факултативна вечера со музика на Скадарлија. Враќање во хотел. Ноќевање.

2 ден 31.12.2018 (понеделник) Белград
Појадок. Посета на шопинг центар Ушче – слободно време за шопинг. По посетата слободно време за индивидуални прошетки и активности низ најпознатите улици во Белград – Кнез Михајлова и Теразије. Враќање во хотел. Вечерта, дочек на Новата 2019 година на плоштад со голема новогодишна забава со учество на познати музички имиња. Ноќевање.

3 ден 01.01.2019 (вторник) Белград – Нови Сад – Кавадарци
Појадок. По појадокот напуштање на хотелот. Слободен ден за прошетка низ Белград или можност за факултативен излет до Нови Сад. Нови Сад е центар на српската култура уште познат и по прекарот Српска Атина. Посета на Петроварадинската Тврдина, катедралата, прошетка низ стариот дел на градот. Слободно време за индивидуални активности. Попладне поаѓање за Македонија преку Белград со попатни одмори. Пристигнување во доцнитевечерни часови.

ЦЕНА: 5.890,00 денари

Во цената на аранжманот е вклучено:
• превоз со туристички автобус
• појадок во режија на агенцијата – првиот ден
• 2 ноќевања со појадок во хотел 3* во Белград
• разглед на Белград со локален туристички водич
• водство и организација на програмата со лиценциран придружник

Во цената на аранжманот не е вклучено:
• факултативна вечера на Скадарлија – 20 € (минимум 35 лица – пријавување при резервација на аранжманот)
• посета на Нови Сад – 10€ (минимум 35 лица – пријавување при резервација на аранжманот)
• туристичка такса – 200 денари (задолжителна доплата во агенција)
• патничко осигурување 100 денари (задолжително)
• влезници за културно-историските споменици

Важат општите услови за патување на Т.А. Балкан Турист и СКТМ

Сараево

Нова Година 2019

Сараево

5 дена / 2 ноќи / автобус

1 ден 29.12.2018 (сабота) Кавадарци
Поаѓање за Сараево во 19:00 часот од Кавадарци во 20:30 часот од Скопје, паркинг пред хотел Вип. Се патува преку Србија со попатни паузи за одмор и царински формалности.

2 ден 30.12.2018 (недела) Сараево
Пристигнување во Сараево. Разглед на градот со локален водич: Башчаршија, Којунџилук, Еврејскиот Храм, Величествената Газихусбергова џамија, Катедралата, Грбавица, народниот театар, градското собрание, старата православна црква Свети Михаил и Гаврил. Слободно време. Сместување во хотел. Можност за факултативна вечера во ресторан/пивница со музика. Ноќевање.

3 ден 31.12.2018 (понеделник) Сараево – Коњиц – Мостар – Сараево
Појадок. По појадокот факултативен излет до Мостар. Попатно посета на Тајниот бункер на Тито во Коњиц – изграден во раните 1950-ти години, чија намена била за да ја заштити владејачката класа на земјата во случај на нуклеарен напад. Породолжуваме кон срушениот мост од втората светска војна познат како битка на Неретва, а потоа продолжување кон Мостар, градот каде се сретнува северот со југот и западот со истокот, град кој реката Неретва со векови ги дели културите и религиите, град во кој различностите и спротивностите можат да се видат и почуствуваат на секој агол. Разгледувањето на градот – посета на: стариот мост, улицата Кујунџилук со занаетчиските дуќани, отоманските резиденции од XVI-XIX век, саат кулата, Караѓорѓева џамија, Коски Мехмед- Пашина џамија… Во попладневни часови враќање кон Сараево. Слободно време. Вечерта дочек на Новата година на плоштад. Ноќевање.

4 ден 01.01.2019 (вторник) Сараево – Вишеград – Мокра Гора – Кавадарци
Појадок. Напуштање на хотелот. Посета на највисоката зграда во Сараево – Аваз кулата. Можност за утринско кафе во ресторанот на 35 спрат од каде има прекрасен панорамски поглед на Сараево. Поаѓање кон Вишеград – посета на Мостот на Дрина и Посета на Андричград, град кој го гради Емир Костурица во чест на познатиот писател и нобеловец Иво Андрич. Напуштање на Вишеград и поаѓање кон Мокра Гора – каде што ќе се посети Музејот на отворено – Дрвениот град на Емир Костурица. Поаѓање за Македонија во попладневните часови. Ноќно возење со попатни одмори.

5 ден 02.01.2019 (среда) Кавадарци
Пристигнување во Кавадарци во утринските часови.

ЦЕНА: 5.790,00 денари

Во цената на аранжманот е вклучено:
• Превоз со туристички автобус
• Појадок во режија на агенцијата
• 2 ноќевања во хотел 4 * во Сараево
• Разглед на Сараево со локален водич
• Посета на Вишеград и Андричград
• Организација и водство на програмата со лиценциран придружник

Во цената на аранжманот не е вклучено:
• Факултативна вечера на 30.12.2018 – 20 € (пријавување при резервација на аранжманот, минимум 35 лица)
• факултативен излет до Мостар – 15 € (пријавување при резервација на аранжмано, минимум 35 лица)
• Влезница за посета на бункерот на Тито – 10 € (пријавување при резервација на аранжманот, минимум 35 лица)
• Влезница за посета на Дрвен Град – 2 € (се плаќа при влез)
• туристичка такса – 120 денари (задолжителна доплата во агенцијата)
• Патничко осигурување – 200 денари (задолжително)
• Влезници за културно-историските споменици

Важат општите услови за патување на ТА. Балкан Турист и СКТМ

Софија

Нова Година 2019

Софија

3 дена/ 2 ноќи / автобус

1 ден 30.12.2018 (недела) Кавадарци – Софија
Поаѓање за Софија во 05:00 часот од Кавадарци. Дневно патување со попатни паузи за одмор и царински формалности. Пристигнување во Софија, организирана прошетка низ центарот на градот: Катедралата Александар Невски, Националниот Тетар – Иван Вазов, Руската црква Св. Николај, Црквата Св. Софија. Сместување во хотел. Слободно време. Ноќевање.

2 ден 31.12.2018 (понеделник) Софија
Појадок. Слободен ден за индивидуални активности. Можност за прошетка низ најпозната улица во Софија – Витоша. Вечерта организиран дочек на Новата 2019 година на плоштад или факултативна посета на дискотека во Студенски Град – Софија. Ноќевање.

3 ден 01.01.2019 (вторник) Софија – Кавадарци
Појадок. Напуштање на хотелот и посета на големите шопинг центи IKEA, RING MАLL и DECATHLON (кој се наоѓа во нивна близина). Поаѓање за Македонија во попладневните часови. Пристигнување во Скопје/Штип во доцните вечерни часови.

ЦЕНА: 4.490,00 денaри

Во цената на аранжманот е вклучено:
• превоз со туристички автобус
• појадок во режија на агенцијата – првиот ден
• 2 ноќевање со појадок во хотел 3* во Софија
• разглед и прошетка на Софија со претставник од Агенција
• водство и организација на програмата со лиценциран придружник

Во цената на аранжманот не е вклучено:
• туристичка такса – 120 денари (задолжителна доплата во агенцијата во денарска противредност)
• новогодишна вечера на 31.12.2018 во дискотека во Студенски Град (превоз + влезница со 1 пијалок, кетеринг, чаша шампанско) – 20 € (минимум 35 лица – пријавување при резервација на aранжманот)
• патничко осигурување – 100 денари (задолжително)
• влезници за културно-историските споменици

Важат општите услови за патување на Т.А. Балкан Турист и СКТМ

Bansko Spa & Holidays 4****

Зима 2018/19

Bansko Spa & Holidays****

Банско

Цените се изразени во евра на ден по лице во соодветна соба и вклучуваат ноќевање со појадок и вечера или All Inclusive (во зависност од избраниот пакет), користење базен, парна бања, сауна, контрастен туш, релакс зона, фитнес, безжичен интернет, паркинг, превоз до ски лифтот иназад до хотелот.

*За Божиќ и Нова година потребни се минимум од 3 ноќевања.

ПОПУСТИ И ДОПЛАТИ
– Дете до 6,99 на дополнително легло (со двајца возрасни што плаќаат) престојува бесплатно
– 2 деца до 6,99 на дополнително легло (со двајца возрасни што плаќаат) – едното дете престојува бесплатно, а за другото се плаќа 50% од цената за возрасен на редовно легло
– Дете до 6,99 на редовно легло со еден возрасен што плаќа престојува бесплатно, а сместувањето се плаќа по цена за еднокреветна соба
– 2 деца до 6,99 со еден возрасен што плаќа престојуваат бесплатно, а сместувањето се плаќа по цена за еднокреветна соба
– Деца од 7-13,99 на дополнително легло (со двајца возрасни што плаќаат) плаќаат 50% од цената за редовно легло
– 1 возрасен со 1 дете 7-13,99 и 1 дете до 6,99 – големото дете (на редовно легло) плаќа 70% од цената за редовно легло, а малото дете (на дополнително легло) престојува бесплатно
– Дете од 7-13,99 на редовно легло со 1 возрасен плаќа 70% од цената за редовно легло
– Возрасен на дополнително легло плаќа 70% од цената за редовно легло
– Попустите за редовните легла се валидни само за двокреветна соба.
– Во мансарда се сместуваат најмалку 2 возрасни.
– Во семејната соба може да се сместат 2 возрасни со 3 деца или 3 возрасни со 1 дете 7-13,99 и 1 бебе.
– Во едноспалните апартмани може да се сместат најмалку 2 возрасни. Цената е наем за 2 лица. Најмногу може да се сместат 4 возрасни или 2 возрасни со 2 деца.

*Доплата за Божиќна вечера на сет мени – 30 € за возрасни и 15 € за деца 4-13,99. Божиќната вечера не е задолжителна. За сите што не платиле за вечера на сет мени, ќе има вечера на блок маса на 25.12.2017.
*Новогодишната гала вечера е задолжителна – 75 € за возрасни и 37.50 € за деца 4-13,99.
*Деца -3,99 не користат места во ресторанот за Божиќ и Нова Година.

All Inclusive програмата вклучува
– Појадок на шведска маса (07:30-10:00) со вклучени вода, сок и топли пијалаци од автомат
– Ручек на шведска маса или сет мени (12:00-14:00) со вклучени вода, сок, топли пијалаци од автомат, локални алкохолни пијалоци, точено пиво и вино.
– Вечера на шведска маса или сет мени (19:00-21:00) со вклучени вода, сок, топли пијалаци од автомат, локални алкохолни пијалоци, точено пиво и вино.
– Ужина (15:30-17:30) – сендвичи, слатки, палачинки, овошје, вода, сок и топли напитоци од автомат.

GREEN LIFE 4****

Зима 2018/19

Green Life ****

Банско

Дополнителна зграда

Во цената е вклучено: користење на базен, сауна, парна бања, фитнес, ски остава, транспорт до гондолата, интернет, паркинг и туристичка такса.

Во цената НЕ е вклучено:
Доплата за полупансион 14€, деца 6-12г. 7 € (не важи за периодот за 25.12 и 31.12)
Доплата за новогодишна вечера (задолжителна) 102 € / возрасен, 40 €/ дете (6-12 г.)
Доплата за Божиќна вечера (задолжителна) 36€ / возрсен, 15€ / дете (6-12 г)
За празничните вечери Божиќ и Нова Година не се предвидени места по масите во основниот ресторан.Децата се сместени во салата за анимација каде има детски буфе и програма цела вечер.

Максимален број на лица: STUDIO (2+1), APP 1 bedroom (2+2), APP VIP (4+2), DBL LUX (2+0)

ПРОМОЦИИ И АКЦИИ: – 10 % за уплати 30 дена пред пристигнување, попустите не важат за период 25.12.2018-25.02.2019 како и за Божиќ,Нова Година и НВ.
Цените се дадени на ден по лице за сместување во соба според табелата.
Цените се изразени во EUR за уплати во денарска противвредност (1€=62 MKD).

Легенда:
DBL/TWIN – двокреветна соба (можен помошен кревет), SGL – еднокреветна соба, APP – апартман, Family – фамилијарна соба, SUITE – суит, Mezonette – мезонет, Bungalow – бунгалов, PV/MV – поглед на парк, SV – поглед на море, tv – телевизор, fr – ладилник (фриждер), ac – клима уред, BB – ноќевање со појадок, HB – полупансион (појадок и вечера), AI – (all inclusive) се вклучено.

БУДВА И ОСТРОГ – СЕКОЈ ВИКЕНД

БУДВА И ОСТРОГ - СЕКОЈ ВИКЕНД

ПОАЃАЊЕ СЕКОЈ ПЕТОК - ВРАЌАЊЕ НЕДЕЛА

Програма на патувањето:
1 ден петок Кавадарци-Будва
Поаѓање во 20:00 часот. Ноќно возење преку Косово и Албанија со кратки попатни паузи за одмор и царински формалности.

2 ден – сабота Св.Стефан-Будва
Пристигнување во св.Стефан, едно од најмоденските летувалишта на црногорското приморје, кратка пауза за разглед и кафе и поаѓање за Будва. Слободно време за прошетка низ Будва.
По разгледот на Будва продолжуваме кон Манастирот на Свети Василие Острошки, сместен во високо карпест предел, преставува најголемо Црногорско светилиште и секоја година привлекува мноштво поклоненици.
Се верува дека неговите мошти кои се наоѓаат на Горниот Манастир се чудотворни, а виновата лоза која расте меѓу карпите на прочуениот манастир е лековита, односно нејзините плодови ја лечат неплодноста. Ноќевање вечерта пред манастирот.

3 ден – недела Св.Василиј-Кавадарци
Патувањето продолжува кон Подгорица и прошетка во трговскиот центар Делта Сити. Во попладневните часови тргнување кон Македонија, попатни паузи за одмор и царински формалности. Пристигнување во Кавадарци во вечерните часови.

ЦЕНА: 1450 ДЕН

Во цената е вклучено:
Превоз со високи туристичи автобус во наведените релации
– Попатна посета на св.Стефан
– Организирана посета на Манастирот Св. Василиј Острошки
– Организација,реализација и придружник на патувањето

Во цената не е вклучено:
– Задолжително патничко и здравствено осигурување.
– Туристичка такса на манастирот.
– Трансфер од Долниот до Горен Манастир во Острог-1 ево во правец
– Ноќевање во конаците – 5 евра

Поаѓање од: Кавадарци, Велес, Скопје

Општи напомени:
– ТА Балкан Турист го задржува правото во случај на промена на цената на превозот, недоволен број на пријавени патници и слично, да ја измени цената на аранжманот или пак да го откаже во целост аранжманот на 7 дена пред поаѓање.
– За време на разгледите на градовите наведени во програмата не се предвидени посети на внатрешноста на јавнитезгради, институции или културни споменици, освен ако тоа не е посебно нагласено во програмата.
– Во случај на доцнење на автобусот поради временските услови , вондредни услови во сообраќајот, прекумерни задржувања на границите, расипување на истите или слично, организаторот на патувањето нема одговорност за евентуалните настанати задоцнувања.
– Пасошот треба да важи минимум 3 месеци пред истек на неговата валидност од планираниот датум на враќање. Може да се патува и со биометриска лична карта.
– Во манастирот се влегува пристојно облечен; мажите во долги панталони, блузи или кошули со ракави, а жените би требало да бидат облечени во здолниште (сукња) со пристојни блузи со ракави и по можност да имаат марама на главата.
– За реализација на аранжманот се потребени минимум 25 патници

Важат општите услови за патување на ТА.Балкан Турист и СКТМ

ХОТЕЛ ПАМЕЛА

ХОТЕЛ ПАМЕЛА ***+

Неготино

Хотел Памела, сместен во непосредна близина на центарот на град Неготино надвор од градскиот метеж, во центарот на Р.Македонија, нуди широка палета на производи и услуги каде би поминале пријатни моменти со вашите најблиски.

Капацитет и стандард на сместување:
Хотел Памела располага со вкупно 30 соби, еднокреветни, двокреветни, трокреветни, четирикреветни, студија и апартмани сите модерно опремени.

На гостите им се гарантира удобност, приватност, како и достапност на се што е неопходно за прекрасен туристички или деловен престој.

Ценовник за сместување:

Доплата за полупансион 7 еур по лице, полнпансион 12 еур по лице.

Наведените цени се по соба од ден со вклучен ДДВ и туристичка такса.

Хотелскиот комплекс Памела, нуди идеални услови за одржување на семинари, презентации, конференции, деловни состаноци, едукација на кадри, средби, работилници, за кои имаме комплетно опремена сала.

Персоналот дополнително ќе се погрижи за кафе паузите за време на работните сесии по ваше барање.

Во склоп на хотелот во пријатен амбиент и добра услуга, секојдневно работи и ресторан со капацитет до 150 гости во кој ви се нудат интернационални и домашни специјалитети.

Тимот на хотел Памела е секогаш подготвен да се прилагоди кон вашите желби и да ги исполни вашите барања и очекувања.

Во согласност со претходно утврден договор, ќе пристапиме кон реализирање на сите ваши желби и барања.
Сите дополнителни услуги кои не се валоризирани во цената се наплаќаат по ценовник и во договор со одговорните лица.