Vila Oceanis House

Лето 2020

Вила Океанис

Неи Пори

БЕСПЛАТНО СМЕСТУВАЊЕ НА 3-ТО И 4-ТО ЛИЦЕ ВО СТУДИО ЗА ПАКЕТ АРАНЖМАНИТЕ

Vila „Oceanis House“ е од “А“ категорија и се наоѓа на 150 м од плажата, во првиот дел на Неи Пори. Студиата се комплетно опремени со мини кујна, тоалет, балкони, А/С + TV – WI-FI. Вилата располага со 12/3 студија. По 4/3 студија на приземје, први и втори спрат.

УСЛУГИ:
• Цените сo * се дадени за пакет аранжман по лице за 7 ноќевања со вклучен превоз за минимум 2 лица во студио што плаќаат 100 %
• Цените без * се дадени за наем за студио / апартман за 7 ноќевања за минимум 2 лица во студиo што плаќаат 100 %
• Во студијата e дозволено сместување на лица согласно предвидениот капацитет т.е. број на кревети. Преку дозволениот број може да се смести максимум едно дете до 6 години во кревет со родител. Сите попусти за деца и трети лица важат при сместување во соба со 2 возрасни лица
• При резервација задолжителна уплата на аконтација од 30%, во случај на откажување уплатената аконтација не се враќа
• Поради генерално чистење на студиата по секоја смена, студијата се напуштаат во 09:00 часот, а се добиваат по 14:00 часот по локално време
• Хигиената во собата си ја одржувате сами за време на престојот.Гостите во Вилата треба стриктно да ги почитуваат протоколите и мерките донесени од Р. Грција за заштита од КОВИД 19.Агенцијата не превзема никаква одговорност ако истите се прекршат од страна на клиентите.

Кај пакет аранжманите за 7 ноќевања важат следните услови:
• Дете до 2 години ( без седиште ) – бесплатно
• За деца 02-12 години – сместување бесплатно, доплата за превоз од 25 €
• Сместување на 3-то и 4-то возрасно лице над 12 години во студио – сместување БЕСПЛАТНО – доплата за превоз 35 €

ПОПУСТИ И ДОПЛАТИ:
• Задолжително патничко и здравствено осигурување – должни сте сами да си го обезбедите,доколку немате, агенцијата не сноси никаква одговорност за последиците
• Доплата за клима 5 € од ден
• Превоз : возрасни 35 € (повратен билет) / 25 € (1 правец) , деца од 2-12 години 25 €(повратен билет) / 20 € (1 правец)
• За користење сопствен превоз кај пакет аранжманите се одбива по 10€ од лицата што плаќаат 100%
• Во цената не е вклучена туристичка такса за престој – се плаќа на лице место изнесува 0,5 евро од ден по соба, за брзината и квалитетот на интернетот агенцијата не гарантира и не сноси никаква одговорност
ВАЖНА НАПОМЕНА: Заради ваша лична безбедност кога не сте присутни во собите немојте да ги оставате вратите од терасите и надворешната врата отклучени ( доколку истите се отворени и отклучени а настане, недај боже, некаква кражба, агенцијата и сопствениците не одговараат за истата)
• Цените се изразени во € – евра, по курс 1 € = 62 мкдЗа овој аранжман важат општите услови на патување пропишани од Т.А.“БАЛКАН ТУРИСТ ТРАВЕЛ КОМПАНИ“- ДООЕЛ . ЛИЦЕНЦА – “А“ за вршење на туристичка дејност

Автобуски превоз – поаѓања од Македонија

Мапа:

Vila Kristina Doctor B

Лето 2020

Vila Kristina Doktor B

Неи Пори

БЕСПЛАТНО СМЕСТУВАЊЕ НА 3-ТО И 4-ТО ЛИЦЕ ВО СТУДИО ЗА ПАКЕТ АРАНЖМАНИТЕ

Vila „CHRISTINA – DOCTOR HOUSE – B“ е од висока “А“ категорија и се наоѓа на 150 м од плажата, во новиот дел на Неи Пори. Вилата е комплетно реновирана оваа година. Студиата се комплетно опремени со мини кујна, тоалет, широки балкони, А/С + ТВ – WI-FI. Вилата располага со 6/3 и 2/4 студија, 3/3 и 1/4 соби на 1 спрат, како и 3/3 и 1/4 соби на 2 спрат.

УСЛУГИ:
• Цените сo * се дадени за пакет аранжман по лице за 7 ноќевања со вклучен превоз за минимум 2 лица во студио што плаќаат 100 %
• Цените без * се дадени за наем за студио / апартман за 7 ноќевања за минимум 2 лица во студиo што плаќаат 100 %
• Во студијата e дозволено сместување на лица согласно предвидениот капацитет т.е. број на кревети. Преку дозволениот број може да се смести максимум едно дете до 6 години во кревет со родител. Сите попусти за деца и трети лица важат при сместување во соба со 2 возрасни лица
• При резервација задолжителна уплата на аконтација од 30%, во случај на откажување уплатената аконтација не се враќа
• Поради генерално чистење на студиата по секоја смена, студијата се напуштаат во 09:00 часот, а се добиваат по 14:00 часот по локално време
• Хигиената во собата си ја одржувате сами за време на престојот.Гостите во Вилата треба стриктно да ги почитуваат протоколите и мерките донесени од Р.Грција за заштита од КОВИД 19.Агенцијата не превзема никаква одговорност ако истите се прекршат од страна на клиентите.

Кај пакет аранжманите за 7 ноќевања важат следните услови:
• Дете до 2 години (без седиште) – бесплатно
• За деца 02-12 години – сместување бесплатно, доплата за превоз од 25 €
• Сместување на 3-то и 4-то возрасно лице над 12 години во студио – сместување БЕСПЛАТНО – доплата за превоз 35 €

ПОПУСТИ И ДОПЛАТИ:
• Задолжително патничко и здравствено осигурување – должни сте сами да си го обезбедите,доколку немате, агенцијата не сноси никаква одговорност за последиците
• Доплата за клима 5 € од ден
• Превоз : возрасни 35 € (повратен билет) / 25 € (1 правец) , деца од 2-12 години 25 €(повратен билет) / 20 € (1 правец)
• За користење сопствен превоз кај пакет аранжманите се одбива по 10€ од лицата што плаќаат 100%
• Во цената не е вклучена туристичка такса за престој – се плаќа на лице место изнесува 0,5 евро од ден по соба, за брзината и квалитетот на интернетот агенцијата не гарантира и не сноси никаква одговорност
ВАЖНА НАПОМЕНА: Заради ваша лична безбедност кога не сте присутни во собите немојте да ги оставате вратите од терасите и надворешната врата отклучени ( доколку истите се отворени и отклучени а настане, недај боже, некаква кражба, агенцијата и сопствениците не одговараат за истата)
• Цените се изразени во € – евра , по курс 1 € = 62 мкдЗа овој аранжман важат општите услови на патување пропишани од Т.А.“БАЛКАН ТУРИСТ ТРАВЕЛ КОМПАНИ“- ДООЕЛ. ЛИЦЕНЦА – “А“ за вршење на туристичка дејност

Автобуски превоз – поаѓања од Македонија

Мапа:

Vila Kris Doktor A

Лето 2020

Vila Kris Doktor A

Неи Пори

БЕСПЛАТНО СМЕСТУВАЊЕ НА 3-ТО И 4-ТО ЛИЦЕ ВО СТУДИО ЗА ПАКЕТ АРАНЖМАНИТЕ

Vila „CHRIS – DOCTOR HOUSE А“ е од висока “А“ категорија и се наоѓа на 150 м од плажата, во првиот дел на Неи Пори. Вилата е комплетно реновирана оваа година. Студиата се комплетно опремени со мини кујна, тоалет, широки балкони, А/С + ТВ – WI-FI. Вилата располага со 8/3 и 2/4 студија. 2/3 соби на приземје, 3/3 и 1/4 соби на 1 спрат, како и 3/3 и 1/4 соби на 2 спрат.

УСЛУГИ:
• Цените сo * се дадени за пакет аранжман по лице за 7 ноќевања со вклучен превоз за минимум 2 лица во студио што плаќаат 100 %
• Цените без * се дадени за наем за студио / апартман за 7 ноќевања за минимум 2 лица во студиo што плаќаат 100 %
• Во студијата e дозволено сместување на лица согласно предвидениот капацитет т.е. број на кревети. Преку дозволениот број може да се смести максимум едно дете до 6 години во кревет со родител. Сите попусти за деца и трети лица важат при сместување во соба со 2 возрасни лица
• При резервација задолжителна уплата на аконтација од 30%, во случај на откажување уплатената аконтација не се враќа
• Поради генерално чистење на студиата по секоја смена, студијата се напуштаат во 09:00 часот, а се добиваат по 14:00 часот по локално време
• Хигиената во собата си ја одржувате сами за време на престојот. Гостите во Вилата треба стриктно да ги почитуваат протоколите и мерките донесени од Р.Грција за заштита од КОВИД 19. Агенцијата не превзема никаква одговорност ако истите се прекршат од страна на клиентите.

Кај пакет аранжманите за 7 ноќевања важат следните услови:
• Дете до 2 години (без седиште) – бесплатно
• За деца 02-12 години – сместување бесплатно, доплата за превоз од 25 €
• Сместување на 3-то и 4-то возрасно лице над 12 години во студио – сместување БЕСПЛАТНО – доплата за превоз 35 €

ПОПУСТИ И ДОПЛАТИ:
• Задолжително патничко и здравствено осигурување – должни сте сами да си го обезбедите,доколку немате, агенцијата не сноси никаква одговорност за последиците
• Доплата за клима 5 € од ден
• Превоз : возрасни 35 € (повратен билет) / 25 € (1 правец) , деца од 2-12 години 25 € (повратен билет) / 20 € (1 правец)
• За користење сопствен превоз кај пакет аранжманите се одбива по 10€ од лицата што плаќаат 100%
• Во цената не е вклучена туристичка такса за престој – се плаќа на лице место изнесува 0,5 евро од ден по соба, за брзината и квалитетот на интернетот агенцијата не гарантира и не сноси никаква одговорност
ВАЖНА НАПОМЕНА: Заради ваша лична безбедност кога не сте присутни во собите немојте да ги оставате вратите од терасите и надворешната врата отклучени ( доколку истите се отворени и отклучени а настане, недај боже, некаква кражба, агенцијата и сопствениците не одговараат за истата)
• Цените се изразени во € – евра , по курс 1 € = 62 мкдЗа овој аранжман важат општите услови на патување пропишани од Т.А. „БАЛКАН ТУРИСТ ТРАВЕЛ КОМПАНИ“- ДООЕЛ. ЛИЦЕНЦА – “А“ за вршење на туристичка дејност

Автобуски превоз – поаѓања од Македонија

Мапа:

СООПШТЕНИЕ

Имајќи ја предвид моменталната состојба на прогласена пандемија на светско ниво, а поради прогресивното ширење на коронавирусот (COVID – 19), туристичката агенција Балкан Турист Травел Компани, со големо жалење донесе одлука за ЦЕЛОСНО ОТКАЖУВАЊЕ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА на сите туристички аранжмани за престојните пролетни патувања, како и сите летни аранжмани за целата сезона – лето 2020 година, за сите дестинации надвор од РСМ, заклучно до 30 септември 2020 година.

Владата на Р.С.Македонија на ден 24.03.2020 година донесе Уредба со законска сила за примена на законот за туристичката дејност за време на траење на вонредната состојба (Службен весник на РСМ, бр. 80 од 27.03.2020 година). Уредбата упатува на издавање на ваучери од страна на туристичките агенции за патниците, во случај на откажување на аранжманите од страна на туристичките агенции.

За таа цел, врз основа на примена на одредбите од Уредбата и врз основа на мислењето дадено од страна на Министерството за економија – сектор за туризам и угостителство, во продолжение Ви ги презентираме условите и начинот за подигнување и користење на ваучерите.

• Сите туристички агенции кои ги имаат откажано своите аранжмани за време на траење на вонредната состојба се должни да издадат нов ваучер на корисникот на ваучерот (патникот) за туристичкиот аранжман.
• Ваучерите ќе се издаваат во три примероци, со рок на важење најдоцна до 12.2021 година. (еден примерок од Ваучерот ќе се достави и до Министерството за економија заради евиденција)
• Начинот на издавање на Ваучерите ќе се реализира во согласност со двете страни, односно туристичката агенција и корисникот на ваучерот (патникот) ќе се договорат за: дестинацијата, терминот на поаѓање, времетраење на аранжманот.
• Издадениот ваучер, патникот ќе има можност да го искористи за аранжмани достапни во понудата на туристичката агенција (носител на аранжманот).
• Вредноста на ваучерот ќе биде во висина на уплатениот износ.
• Ваучерите кои ќе бидат издадени од страна на туристичките агенции, патниците ќе можат да ги подигнат лично во туристичките агенции каде имале извршено уплата/резервација на аранжманот или по барање на патникот истиот ваучер може да им биде испратен по електронски пат, односно по е-маил.
• Ваучерите кои ќе бидат издадени и гласат на име на патникот кој извршил уплата/резервација, можат да бидат преносливи односно Ваучерот може да се искористи и од страна на друг патник (по договор меѓу патникот и туристичката агенција).

НАПОМЕНА:
Во случај на отварање на сезоната, во зависност од тоа од кој период ќе се отвори сезоната и под кои услови на патување во странство. Агенцијата накнадно ќе ги извести своите клиенти дали сите свои аранжмани ќе ги продолжи со работа или само дел од нив (во зависност од тоа како ќе се договориме со партнерите и под кои услови.Затоа што договорот мора да се ревидира и да биде со нови услови од причина што сезоната може да биде преполовена). Ако се постигне взаемно прифатлив договор тогаш нашата агенција ќе ги продолжи аранжманите за ЛЕТО 2020 и сите кои сакаат да ги задржат резервациите ќе можат да патуваат, а за оние кои сакаат да откажат, како што е погоре објаснето ќе добијат ВАУЧЕР со рок на важење најдоцна до 31.12.2021 година.

СО ПОЧИТ КОН НАШИТЕ КЛИЕНТИ. ВИ ПОСАКУВАМЕ ДА БИДЕТЕ ЗДРАВИ И ЖИВИ. ВРЕМЕ ЗА ЛЕТУВАЊЕ И ПАТУВАЊЕ СЕКОГАШ ЌЕ ИМА. ЗДРАВЈЕТО ПРЕД СЕ! ЗАТОА ЧУВАЈТЕ СЕ…

Хотел Олимпион Бич

Лето 2020

Хотел Олимпион Бич

Понуда со 7 и 10 ноќевања со појадок, со сите информации

Геракини

Хотелот „Олимпион Бич“ – Геракини е лоциран на самата плажа во Геракини. Геракини се наоѓа на почетокот на вториот крак – Ситонија на само 14 км одалечено од Неа Мудања. Хотелот располага со 36 соби опремени со купатило, клима, сателитска телевизија, телефон, фрижидер и сопствена тераса. Секоја тераса е со страничен поглед на морето. Клиентите имат на располагање на сопствената плажа бесплатни лежалки и чадори за сонце. На 50 метри од хотелот има супермаркет, продавници и ресторани. Прекрасното селце Геракини ви нуди мирен фамилијарен одмор со прекрасни плажи и удобно сместување.

Понуда за 7 ноќевања со појадок:

Понуда за 10 ноќевања со појадок:

НАПОМЕНА:
– Цените се дадени по особа на база 7 или 10 ноќевања со појадок (шведска маса) за минимум 2 возрасни во соба;
– Максимум во 1/3 соба можат да се сместат 3 возрасни или 2 возрасни и 1 дете до 12 години, а во 1/3 +1 (помошен лежај на лизгање) може да се сместат 2 возрасни и 2 деца до 12 години;
– Доплата за деца од 0-2 г. 8 € од 02-12 год. 13 € од ден за 1 ноќевање со појадок;
– Доплата за 3 возрасен во 1/3 соба според табелата;
– Климата е вклучена во цената и е без доплата;
– Туристичка такса се плаќа по 0,50 € од ден по соба;

ЛЕТО 2020 ГРЦИЈА – ПАРАЛИА – ПОЛИХРОНО ВО СОПСТВЕН ЗАКУП

ЛЕТО 2020 ГРЦИЈА - ПАРАЛИА - ПОЛИХРОНО ВО СОПСТВЕН ЗАКУП

ПОЛИХРОНО - ПАРАЛИЈА

-15% ЗА УПЛАТА ДО 31.01.2020

-10% ЗА УПЛАТА ДО 15 .02.2020

ASPIDA

ПОЛИХРОНО

LA MIRAGE

ПАРАЛИЈА

Лето 2020 – Неи Пори

Вила Елвира

Неи Пори

Вила Магас

Неи Пори до -20% попуст СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА!!!

La Mirage

Паралиа

Вила Елефтерија

Олимпик Бич до -20% попуст СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА!!!

Вила Дима

Лептокарија до -20% попуст СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА!!!

Вила Ерато

Лептокарија до -20% попуст СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА!!!

Вила Филипос

Лептокарија до -20% попуст СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА!!!

Ifigenia Hotel

Лептокарија

Лето 2020

Грција

Летни пакет аранжмани, хотели, приватно сместување

Хрватска

Приватно сместување, пакет аранжмани, превоз...

Турција

Чартер летови за Лето 2020

Бугарија

Хотелско сместување, приватно сместување, превоз

Црна Гора

Хотеско сместување, приватно сместување, превоз...

Албанија

Приватно сместување и превоз

Тунис

Чартер летови за Лето 2020

Aspida Hotel

Лето 2020

ASPIDA HOTEL

Полихроно

БЕСПЛАТНО СМЕСТУВАЊЕ НА 3-ТО И 4-ТО ЛИЦЕ ВО СТУДИО
- 20% ЗА УПЛАТА ДО 31.12.2019
- 15% ЗА УПЛАТА ДО 15.01.2020
- 10% ЗА УПЛАТА ДО 01.02.2020

“ASPIDA HOTEL” Се наоѓа на 80 метри од прекрасната плажа во Полихроно. Сите студија се на ниско приземје. Располагаме со 5/3 студиа сите се во сопствен закуп и се опремени со: комплетно опремена кујна, тоалет, широки балкони, комарници на вратите А/С – клима ТВ, WI-FI. (користењето на климата е вклучено во цената)

УСЛУГИ:
• Цените сo * се дадени за пакет аранжман по лице за 7 ноќевања со вклучен превоз за минимум 2 лица во студио
• Цените без * се дадени за наем за студио за 7 ноќевања
• Во студијата e дозволено сместување на лица согласно предвидениот капацитет т.е. број на кревети. Преку дозволениот број може да се смести максимум едно дете до 6 години во кревет со родител
• Сите попусти за деца и трети лица важат при сместување во соба со 2 возрасни лица
• при резервација задолжителна уплата на аконтација од 30%, во случај на откажување уплатената аконтација не се враќа
• поради генерално чистење на студиата после секоја смена, студијата се напуштаат во 09:00 часот, а се добиваат после 14:00 часот по локално време
• Промена на постелнината во собите се врши на 4-от ден од престојот,
• Кај пакет аранжманите за 7 ноќевања важат следните услови:
o Дете до 2 години (без седиште) – бесплатно
o За деца 02-12 години – сместување бесплатно, доплата за превоз од 25 €
o Сместување на 3-то возрасно лице над 12 години во студио – сместување БЕСПЛАТНО – доплата за превоз 35 €,
o За брзината и квалитетот на интернетот агенцијата неможе да гарантира

ПОПУСТИ И ДОПЛАТИ:
• Задолжително патничко и здравствено осигурување – инфо во агенцијата
• Климата е вклучена во цената
• За користење сопствен превоз кај пакет аранжманите се одбива по 10 € од лицата што плаќаат 100%
• За користење на две смени (7+7 ноќевања) одобруваме попоуст од 10% на втората смена, за уплата на рана резервација не важи попустот
• Превоз: возрасни 35 € (повратен билет) / 25 € (1 правец); деца од 2-12 години 25 € (повратен билет) / 20 € (1 правец)
• Цените се изразени во € – евра, по курс 1 € = 62 мкд
• Во цената не е вклучена туристичка такса за престој која изнесува 0,50 евра од ден по соба се плаќа на лице место
• За овој аранжман важат општите услови на патување пропишани од “СКТМ“ и Т.А.“БАЛКАН ТУРИСТ“. ЛИЦЕНЦА – “А“ за вршење на туристичка дејност